MOTIVACIJA

O'pleti je pokušaj da se tradicijska vještina približi mlađim generacijama i otme zaboravu, rušeći pritom predrasude kako se pletenjem bave starije žene. Ponosimo se spoznajom da se dob polaznica kreće od 10 do 80 godina, te da su zainteresirani i muškarci.

DOBROBITI

Znanstveno je dokazano da pletenje i kukičanje (i ostali ručni radovi) izuzetno povoljno djeluju na psihofizičko stanje onih koji ih prakticiraju. Vještina ima opuštajući učinak, te povećavanje samopouzdanja, kreativnosti i zadovoljstva stvaranja. Rezultat je unikatni rad uporabne i/ili umjetničke vrijednosti.

POUČAVANJE

Rad se odvija u grupi, uz individualni pristup. Na ovaj način se izvlači najbolje od oba načina rada: mogućnost usporedbe i međusobnog pomaganja grupe, te pojedinačno praćenje i savjetovanje svakog polaznika posebno.

INSTRUKTORICA

Adriana Meglaj, arhitektica i certificirana instruktorica pletenja i kukičanja osmišljava i vodi tečajeve O'pleti od samog početka. Uz poučavanje drugih, konstantno radi na osobnoj edukaciji i razvijanju vještine kako bi radionice i tečajevi bili inovativni, zanimljivi i išli ukorak s trendovima.